Onderzoeker

GJ van Veggel is onderzoeker, archivaris, schrijver, redacteur, taal- en cultuurdocent, begeleider van families en bedrijven (kunstcollectie, archief).

Na de middelbare school, waar het zaadje voor zijn historische belangstelling is geplant, is hij Nederlandse Taal- en Letterkunde, marketing en communicatie gaan studeren. Aansluitend heeft GJ in de culturele sector gewerkt. Sinds ruim twintig jaar werkt hij als zelfstandige. In 2017 start hij met programma’s rond de Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis (Met vlag en wimpel).

De historische en genealogische kennis van GJ van Veggel uit zich in allerlei vormen, van doorlopende studie en rondleidingen tot teksten en bijeenkomsten. Hij paart de kleine, persoonlijke voorvallen aan de grote, maatschappelijke ontwikkelingen. Zijn onderzoek geldt met name de geschiedenis van de Lage Landen en de dynastieën die tot minstens 1918 hebben geregeerd.

Hij werkt nu aan een eigentijdse presentatie van het Huis Nassau, een inspirerende visie op genealogisch onderzoek en een reeks publicaties voor een breed publiek.